delavnica Ferdinand Bijzet


Inštitut za družinsko terapijo organizira tridnevno delavnico

Summer School 2023: Improvising in family dynamics


GEŠTALT IZKUSTVENA DRUŽINSKA TERAPIJA IN PSIHOTERAPIJA


z geštalt terapevtom, učiteljem in supervizorjem Ferdinandom Bijzetom


10.,11. in 12.7.2023 

Likozarjeva 3, Ljubljana

 

Informacije o delavnici

Geštalt izkustvena družinska terapija se ukvarja z dinamiko v družini.

Kot družinski (in geštalt) terapevt morate videti dinamiko in delati z njo tukaj in zdaj. Vnaprej ne veste, s čim se boste soočili ali kaj se bo zgodilo. Gre za odstiranje dinamike in na neki način improviziranje z družino. Zavedati se morate tudi, da postajate del te dinamike, in da lahko s tem, ko se tega zavedate, to uporabite na profesionalen način.

Na delavnici se bo Ferdinand Bijzet, učitelj na Kemplerjevem inštitutu na Nizozemskem, geštalt terapevt in družinski terapevt, osredotočil na delo z družinami in (profesionalno) improvizacijo z njimi.

Osvežil bo teorijo geštalta, ki jo je izoblikoval na Inštitutu za družinsko terapijo. Poglobil pa bo tudi v razumevanje dela z družinami in uvedel koncepte iz drugih sistemskih šol.

Tudi če ne delate z družinami, bo ta delavnica osvežila geštalt družinsko terapijo in vam dala orodja za lastno delo. Na delavnici bo poudarek tako na znanjih kot na pridobivanju veščin.

V teh treh dneh bomo obravnavali:

Obstaja možnost supervizije v živo z lastnimi klienti ali da se prijavite na delavnico kot družina za demonstracijo dela. Veliko bomo vadili tudi z igranjem vlog in z delom na lastnih primerih.

Organizacijske informacije

Delavnica bo potekala od 9 do 17 ure v angleškem jeziku na Likozarjevi 3 v Ljubljani. Lokacija nam ponuja delo v mirnem okolju blizu urbanega središča in možnost bivanja v hotelu med delavnico.

Cena delavnice je odvisna od števila prijavljenih, okvirna cena za tridnevno delavnico je 350 eurov.

Iščemo tudi možnost demonstracije dela z družino v živo. Vabimo družino, da se prijavi za delo s Ferdinandom pred skupino udeležencev. Če bi se želeli prijaviti kot družina in delati s terapevtom, nam svojo željo sporočite na elektronski naslov. Družina se delavnice udeleži zastonj oziroma dobi popust pri plačilu kotizacije (velja za eno osebo, ki se delavnice udeleži tudi kot udeleženec in jim bo izdano potrdilo o udeležbi).

Prijave sprejemamo na elektronski naslov delavnice@kempler.si.