delavnica Christine Stivens

SLOGES organizira izobraževanje na temo

UPORABA GLINE V TERAPIJI

delavnico vodi dr. Christine Stevens

petek 4. november 2022

Delavnica z dr. Christine Stevens

Vabimo vas na izkustveno delavnico, ki vključuje praktično delo z glino in teoretično predstavitev uporabe gline v terapevtske namene. Glina kot kreativni medij nudi telesno izkušnjo, ki neposredno vpliva na nevrobiološki sistem posameznika. Seznanili se bomo s klinično uporabo združevanja klientove izkušnje utelešenih povezav in medosebne nevrobiologije.

Glina nam lahko vrne naš način bivanja v svetu. Haptično zaznavanje prek dotika je naša najzgodnejša in najbolj temeljna oblika človeškega doživljanja. Skozi roke spoznavamo svet. Uporaba gline v geštalt terapiji združuje kinestetično motorično delovanje s senzorično zaznavo ter občutljivostjo "polja". Omogoča nam dostop do vpliva neverbalnega, ki se materializira v zavedanje izkušnje, ki je nato v svoji celovitosti na voljo za nadaljnje raziskovanje v terapevtskem procesu.

Po delavnici bodo udeleženci lahko

1) prenesli novo razumevanje in informacije o uporabi gline v svojo klinično prakso;

2) poznali izrazito gestalt teoretski pristop k uporabi gline s fenomenološkega vidika.

Organizacijske informacije in cena izobraževanja

Delavnica bo potekala

  • v petek 4. novembra 2022 od 9:00 do 18:00 ure,

Delavnica bo v angleščini.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

Kotizacija znaša 80€.
Za člane Slogesa s plačano članarino za leto 202
2 je kotizacija 70€.

Rok za prijavo in plačilo je 30.10.2022 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Prijava je veljavna ob pravočasnem plačilu. O sprejeti prijavi vas bomo po vplačilu kotizacije tudi obvestili.

Udeleženci bodo po zaključku prejeli potrdilo o opravljenih urah.

dr. Christine Stevens je urednica revije British Gestalt Journal. Deluje kot gestalt terapevtka, supervizorka, trenerka in pisateljica. Je članica EAGT, IAAGT, UKAGP in GPTI. 16 let je bila profesorica na doktorskem študiju psihoterapevtskih programov na Inštitutu Metanoia, specializirana za raziskovalne metode. Je gostujoča trenerka na inštitutih v Sloveniji, (SFU, Ljubljana), Litvi, Belgiji in na Poljskem ter v Veliki Britaniji. Kot direktorica studia The Clay Studio v Nottinghamu je vključena v družbeno angažirano delo s skupinami v skupnosti, ki temelji na umetnosti. Posebej jo zanimajo interdisciplinarno sodelovanje in na umetnosti temelječe raziskave v psihoterapiji.