delavnica Jennifer Bury

UVOD V RAZVOJNO SOMATSKO PSIHOTERAPIJO (RSP):
USTVARJANJE POMENA V GIBANJU

z Jennifer Bury

17. do 19.5.2024 v Ljubljani

Ta uvod v razvojno somatsko psihoterapijo raziskuje naše zgodnje gibalne vzorce, ki tvorijo relacijsko osnovo za našo medsebojno komunikacijo, ko postanemo odrasli, tako v psihoterapiji kot v vsakdanjem življenju. Ko se razvijamo in se učimo novih načinov gibanja skozi svet, ta bistveni temelj naše komunikacije ostane. Te interakcije izven besednega izražanja tvorijo osnovo naše doživete izkušnje, oblikujejo naš način odzivanja na druge, tako kot njihov odziv na nas. Ko začutimo kako ustvarjamo svojo pripoved v danem trenutku, imamo možnost spremeniti to pripoved.

Večanje ozaveščanja klientovih otipljivih-kinetičnih-kinestetičnih izkušenj lahko ustvari okolje, v katerem lahko klient dobi odnosno podporo. Skozi čas ta odnosna vaja pomaga pri obnovi telesnega vedenja, podpre klienta pri jasni orientaciji  in svobodnem manevriranju skozi svet. 

To interaktivno izobraževanje združuje teoretično in izkustveno učenje v obliki predavanj, diskusij in na gibanju osnovanih eksperimentih. Udeleženci različnih psihoterapevtskih modalitet lahko integrirajo ta pristop v svoje strokovno znanje, tako za delo v živo kot preko spleta. 

Organizacijske informacije in cena izobraževanja

DATUM: 17. – 19. maj 2024

CENA: 270€, za člane Slogesa 250€

OBSEG IZOBRAŽEVANJA: 14,5 ur

petek: 9:00-13:00
sobota 9:30-16:30
nedelja: 9:30-13:00

LOKACIJA:  Ljubljana – točno lokacijo bomo sporočili naknadno

INFORMACIJE: za dodatne informacije nam lahko pišete na info@sloges.si 

PRIJAVA: na obrazcu za prijavo. Število mest je omejeno na 20 udeležencev. Prijave sprejemamo do 31.3.2024 oziroma do zapolnitve mest.

Delavnica bo potekala v angleščini.

Udeleženci bodo po zaključku prejeli potrdilo opravljenih urah.


Jennifer Bury Predavateljica Jennifer Bury je gibalna terapevtka z zasebno prakso, uči že več kot petintrideset let globalno in preko spleta. Je certificirana učiteljica in supervizorka Razvojne somatske psihoterapije in asistentka ustanoviteljice Ruelle Frank, pri poučevanju njenih programov v ZDA in Evropi. Jennifer uči na univerzah, inštitutih, zdravstvenih ustanovah in vodi geštalt izobraževalne skupine. Poleg izobraževanja iz geštalt terapije, študij Jennifer Bury vključuje tudi znanja iz medicine, nevrologije, kineziologije, različne oblike plesa in številne somatske metode. Preden je začela delati v zasebni praksi je bila Jennifer plesalka in koreografinja, nastopala je s svojo plesno šolo v New Yorku in po Evropi. Jennifer je znana po svoji spretnosti vodenja drugih v doživeto izkušnjo razvojne somatske psihoterapije tako v živo kot preko spleta. 

Za več podrobnosti: jenniferbury.com/aboutme

David Dugg Murry Asistent Jennifer Bury, David Dagg Murry, je geštalt psihoterapevt in supervizor, svoj čas posveča tako kliničnemu delu kot poučevanju različnih izvajalcev zdravstvenih storitev.  V letu 2017 je zaključil študij razvojne somatske psihoterapije. David je ustanovitelj in lastnik ambulante za holistično zdravljenje, Namaste Health. Preden je odprl svojo zasebno prakso je bil dvanajst let direktor kliničnega razvoja in supervizor v ambulanti specializiranega centra za motnje hranjenja. Verjame, da je psihoterapija lahko globoka izkušnja, ko razumemo, da gibanje uteleša vse inter in intra-personalne interakcije. Tudi zasvojenosti in kemične odvisnosti so bile fokus Davidovega dela v zadnjih petindvajsetih letih. Poleg predavateljskih obveznosti na državni univerzi, David svetuje kot supervizor in učitelj različnim ustanovam lokalno in v tujini.

Za več podrobnosti: https://namastehealth.org/