delavnica Julianne Appel-Opper

SLOGES organizira izobraževanje na temo

PSIHOTERAPIJA ODNOSNEGA ŽIVEČEGA TELESA

delavnico vodi Julianne Appel-Opper

10. - 12. junij 2022

Vikend webinar z Julianne Appel-Opper

V soustvarjenem utelešenem polju dve živeči telesi med seboj komunicirata kot ritmi in melodije gibanja. Kretnje, drobni gibi, pogledi, negibna rama govorijo o utelešenih zgodbah, o tem, kaj smo doživeli, kako so s tem živečim telesom ravnali, skrbeli zanj, ga obravnavali, pazili nanj, ga ignorirali, mu grozili in ga pomirjali. Atmosfere telesnega bivanja z nekom, odmevi drugega in ritmičnost stika se vtiskujejo v telo. Ritmi dihanja nam sporočajo, kaj smo vdihnili od drugih in kaj naše živo telo od drugega pričakuje.

Julianne ponuja nove načine razumevanja in dela z medtelesno komunikacijo, odnosno in glede na polje.

Namen tega ONLINE vikenda je uvod v telesne in medtelesne procese z odnosne in glede na polje usmerjene geštalt perspektive. Pogledali bomo, kako živeča telesa govorijo v svojih telesnih ritmih: dihanje, premikanje in utelešeni geštalti. Raziskovali bomo lastno utelešenje, abecedo živečega telesa in soustvarjeno utelešeno polje med terapevtom in klientom.

Julianne s svojimi izkušnjami dolgoletne klinične prakse in poučevanja ponuja varno in spoštljivo mesto za vaje v parih ali v majhni skupini štirih udeležencev, ki dobijo priložnost deliti med sabo, kaj se je zgodilo, in svoj izkustveni proces ter razmišljati o tem. Ponuja tudi možnost supervizije, demonstracij in teoretičnih vložkov.

Organizacijske informacije in cena izobraževanja

Delavnica bo potekala

  • v petek od 15:00 do 18:30,

  • v soboto od 10:00 do 17:30 ure in

  • v nedeljo od 10:00 do 16:00 ure.

Delavnica bo v angleščini.

Razpisanih je 18 mest. Ko se napolnijo, bomo možnost prijave zaprli.

Kotizacija znaša 180€.
Za člane Slogesa s plačano članarino za leto 2021 je kotizacija 160€.

Rok za plačilo je 20.4.2022.

Prijava je veljavna ob pravočasnem plačilu. O sprejeti prijavi vas bomo po vplačilu kotizacije tudi obvestili.

Udeleženci bodo po zaključku prejeli potrdilo o opravljenih urah.

Julianne Appel-Opper, psihologinja, psihoterapevtka, supervizorka in mednarodna učiteljica, ima več kot trideset let delovnih izkušenj, od tega devet let v Združenem kraljestvu, zdaj pa je v zasebni praksi v Berlinu. Razvila je svoj pristop k odnosnemu delu s telesom v okviru integrativnega geštaltističnega ter relacijskega psihoanalitičnega okvira. Svoj pristop je predstavila in poučevala na mednarodni ravni in o njem pisala v 27 publikacijah, tako v angleščini kot v nemščini, vključno z revijo USA Body Psychotherapy Journal,

Sodelovala je na konferencah: www.confer.uk.com, International Journal of Body Psychotherapy in German Gestalt Therapy Journal. Od leta 2001 je delala kot gostujoča mentorica na več psihoterapevtskih inštitutih v različnih državah. Med letoma 2004 in 2015 je bila gostujoča mentorica/izpraševalka v živo na Integrativnem oddeleku na Metanoi v Londonu.

Je članica uredniškega odbora European Journal for Qualitative Research in Psychotherapy, akreditirana članica Berlinske in Vzhodnonemške zbornice za psihoterapijo, članica Mednarodnega združenja za napredek geštalt terapije (IAAGT), Mednarodnega združenja za relacijsko psihoanalizo in psihoterapijo (IARPP), prijateljica Geštalt psihoterapije in inštituta za usposabljanje (GPTI) in ustanovna članica Mednarodne študijske skupine Gestalt Therapy Study Group on Field-Emergent Self and Therapy (IG-FEST).

Diplomirana psihologija, klinična psihologinja, registrirana psihodinamična psihoterapevtka v Nemčiji in pri Svetu Združenega kraljestva za psihoterapijo registrirana integrativna geštalt psihoterapevtka, MUKAHPP, supervizorka na Univerzi v Birminghamu, Združeno kraljestvo. Njena spletna stran je: www.thelivingbody.net.