delavnica
Peter Philippson

SLOGES organizira izobraževanje na temo 

ZGODNJE MOTNJE - MOTNJE NAVEZANOSTI

delavnico vodi  Peter Philippson

19. do 20. november 2022 

Vikend vebinar s Petrom Philippsonom

Svoje prve izkušnje, ko otroci potrebujejo pomoč in podporo, dobijo v svoji primarni družini. Družine se na otrokove potrebe odzivajo na veliko različnih načinov, tako podpirajočih kot bolečih, in včasih otrok pomoči in podpore sploh ne dobi. Prav ti odzivi pa določajo kasnejša pričakovanja odraslih glede tega, v kakšen svet so se rodili.

Omejitve teh pričakovanj so pogosto tisto, kar ljudi pripelje v terapijo. Proces iskanja pomoči in podpore je namreč tudi v sedanjosti neizogibno obarvan s primarnimi izkušnjami.

Ta klientov proces je za terapevta lahko težak. Sebe si terapevti radi predstavljamo kot dobrohotne pomočnike. Ko ugotovimo, da nam klient noče zaupati, lahko to občutimo kot zavrnitev in mu to zamerimo ali ob njegovih "odporih" nad njim obupamo.

Geštalt terapija ima posebno kvaliteto - nadgradila je pojem transfera s pogledom, da je način, na katerega klient konfigurira terapevta, direktna osnova za raziskovanje tega, kar se je iz zgodnjih izkušenj 'preneslo' v terapevtski odnos in je klientovo doživljanje tu in zdaj.

Namen delavnice je opisati nekatere od teh vzorcev, pogledati, kako se lahko terapevt podpre ob doživljanju občutkov zavrnitve in obupa (ki niso 'kontratransfer', temveč razumljiva reakcija na klientova dejanja) in kako biti v odnosu v smeri spremembe. Delavnica bo vključevala predstavitev teorije, demonstracijo terapevtskega dela, razpravo in supervizijo primerov.

Organizacijske informacije in cena izobraževanja

Delavnica bo potekala preko platforme Zoom

Delavnica bo v angleščini.

Prijave sprejemamo do 7.11.2022.

Kotizacija znaša 90€.
Za člane Slogesa s plačano članarino za leto 2021 je kotizacija 80€.

Rok za plačilo je 9.11.2022.

Kako se prijaviti:

Prenesite in izpolnite Prijavnico in jo pošljite na info@flajs.net. Ob potrditvi prijave vplačate znesek za delavnico na TRR društva SLOGES (glej podatke za plačilo spodaj). Vaše mesto na delavnici je rezervirano ob vplačilu. V primeru, da delavnica odpade, vam povrnemo celoten znesek.

Odpovedi:

Prošnjo za vračilo nam morate poslati pisno na info@flajs.net. V primeru odjave do 10.11. 2022 od celotnega zneska vrnemo 40 EUR na osebo. Po 10.11. vračila niso več možna.

Podatki za plačilo:

Naslov: Ulica bratov Babnik 10, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0310 0100 2244 937   

Namen plačila: Delavnica Peter Philippson

Sklic: 00 (datum plačila, npr. 00 15102022)

Podrobnejše informacije: Tomaž Flajs, info@flajs.net  031 401 718.


Udeleženci bodo po zaključku prejeli potrdilo o opravljenih urah. 

Peter Philippson (mag. geštalt psihoterapije) je soustanovitelj Manchester Gestalt Centra, redni član New York Institute of Gestalt Therapy, višji edukator (senior trainer) na inštitutu GITA, Ljubljana, član svetovalnega odbora Centra za somatske študije, gostujoči edukator v številnih mednarodnih programih usposabljanja in bivši predsednik AAGT (Association for the Advancement of Gestalt Therapy). Je priznan mednarodni učitelj in avtor mnogih člankov s področja geštalt terapije. Napisal je knjige Self in Relation, The Emergent Self in Gestalt Therapy: Roots and Branches. Je tudi učitelj in učenec tradicionalnega aikida (3. Dan). Nekateri njegovi članki so na spletnih straneh Manchester Gestalt Centra: www.mgc.org.uk.